Archív jídel
Úterý 22. 03. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, kapustou, mrkví, pórkem a provensálským kořením (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: špekový knedlík, sladkokyselé zelí, celerové hranolky s berber kořením, zadělávané zelené fazolky a tofunéza (Alergeny 1,6,9)
Pondělí 21. 03. 2022
Polévka: pórková s kukuřičnou zavářkou (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: čočkový nákyp s houbami a rozmarýnem, salát z červené řepy s mrkví a křenem, bulgur s basmati rýží, gomasio, dušená petržel (Alergeny 1,6,9,11)
Pátek 18. 03. 2022
Polévka: kulajda (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole červená ledvina s tofu, dlouhozrnná rýže s lněným semínkem, celerové dukátky, zadělávaná kukuřice se zelenými fazolkami, dušená mrkev s bazalkou a teriyaki marinádou (Alergeny 6,9)
Čtvrtek 17. 03. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelenou cuketkou, petrželí, kapustou a mahá kořením
Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s dušeným celerem, zeleninovou směsí s žampióny, kari a zázvorovou šťávou, pickles a semínkovým dresingem (Alergeny 6,9,11)
Středa 16. 03. 2022
Polévka: fazolačka s pečeným batátem s harísou (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: svíčková omáčka se seitanem a celozrnným špaldovým knedlíkem + řepa ala brusinky (Alergeny 1,6,9,10)
Úterý 15. 03. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dušenou zeleninou a falešným vajíčkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: bramborákové tyčinky s houbovou krémovou omáčkou s tempehem, pečenou červenou řepou a mrkvovým salátem s bazalkou (Alergeny 1,6,11)
Pondělí 14. 03. 2022
Polévka: nudlová s jidášových uchem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: bulgur s kuskusem a zrnem quinoa, červená čočka na paprice, mrkvové segmenty s řasou arame a praženou dýní, zadělávaný hrášek s kořením adžika, nachos a restovaný pórek na worchesteru (Alergeny 1,6)
Pátek 11. 03. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, strouhaným tempehem, dušenou mrkví, petrželí a kořením šangrilla (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná dušenou zeleninou, strouhaným tofu, červený pikantním dresingem a pickles (Alergeny 1,6,9)
Čtvrtek 10. 03. 2022
Polévka: celerová bílá s provensálským kořením (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: bílá basmati rýže s červenou omáčkou, blanšírovaným květákem, velkou bílou fazolí se seitanem, zaprášenými žampióny, dušenou mrkví a dresingem (Alergeny 1,6)
Středa 09. 03. 2022
Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole mungo s orientální hořčicí, polentová kostka s dušenou zeleninou, celerový salát, restovaná mrkev s praženým sezamovým semínkem (Alergeny 6,9,10,11)